Kunstenaars

Kunstenaars

Atelier NL

Atelier NL

Atelier NL ziet design als een middel om de vitale verbinding tussen mens en omgeving te herstellen. Door nauw samen te werken met lokale producenten en gemeenschappen, vertalen ze de resultaten van hun onderzoek in doordachte ontwerpen en participatieve projecten. Op een dieper niveau roept het werk van Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck op tot een uitgebreide waardering van lokale inkoop en productie en heeft het tot doel te onthullen en te inspireren terwijl het de ogen opent van zowel het grote publiek als de industriespecialisten.

Atelier NL toont de waarde van lokale materialen en de sierlijke subtiliteit van de natuurlijke wereld door ruwe elementen om te vormen tot tastbare, alledaagse voorwerpen. In de afgelopen tien jaar hebben ze een onderzoeksmethodologie ontwikkeld die de verborgen verhalen van de aarde en alles wat die voortbrengt onthult - van het landschap als geheel tot op moleculair niveau. Door de analyse van klei, zand en hout is hun werk gebaseerd op een unieke ontwerpfilosofie die zich concentreert op verantwoorde productiepraktijken en goed vakmanschap. 

Nadine en Lonny delen hun methodologie in een reeks doorlopende lezingen en workshops die over de hele wereld worden gepresenteerd. Ook faciliteren ze het Minorprogramma Keramiek en geven ze les op de afdeling Living Matter van de Design Academy Eindhoven.

Atelier NL bij GlasLab

Wanneer?
Eind 2018 - begin 2019

Vanuit?
Een residentie, in combinatie met eigen opdracht

Wat wilde je bij GlasLab onderzoeken?
Glas in lood raam maken van eigen glas

Welke technieken heb je gebruikt?
Glas in lood

Welke glassoorten heb je gebruikt?
Eigen glassoorten

Welke poeders heb je gebruikt?
Geen

Welke bewerkingen heb je gebruikt?
Geen

Welke oven behandelingen heb je gebruik? Welke temperaturen etc?
Divers

Welke machinale bewerkingen heb je gebruikt?
Zagen en lood bewerking